SOPIIKO CROSSFIT MINULLE?

Kyllä. CrossFit sopii kaikille. Sinun ja olympiaurheilijan tarpeet eroavat toisistaan kuntotasossa, eivät muuten. Jossakin vaiheessa elämässämme meidän kaikkien täytyy vetää, työntää, nostaa ja niin edelleen.  Lisääntynyt teho, nopeus, lujuus, sydän- ja verisuonten ja hengityselinten kestävyys, joustavuus, koordinointi, ketteryys, tasapaino ja tarkkuus ovat tärkeitä maailman parhaimmille urheilijoille sekä kaiken ikäisille  keskivertoihmisille. CrossFit Red Arrow’ssa huolehdimme siitä, että sinun on mukava treenata ja edistyä kanssamme sekä pitää hauskaa. Jos et ole vielä vakuuttunut asiasta, tule tutustumaan.

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ


miksi crossfit on parempaa kuin treenaaminen kuntosalilla?

 

Tähän on monia vastauksia. Ensimmäinen ja kaikkein tärkein asia on, että CrossFit keskittyy toiminnallisiin liikkeisiin, jotka voidaan siirtää päivittäiseen elämään sopiviksi. Kuntosalin peruslaitteissa keskitytään yksittäisiin lihasryhmiin, kun taas voimisteluliikkeissä toimii monta lihasryhmää yhdessä. Jotain niin yksinkertaista kuin kahvakuulan heiluttelu voi varmistaa, että roskapussin laittaminen jäteastiaan ei koskaan tule olemaan haaste.

CrossFit boximme on yhteisö, jossa  toimimme yhteistyössä, piristämme ja autamme toisiamme. Jos et usko että näillä keinoin saavutat  tavoitteesi, niin tule kokeilemaan ja kokemaan itse.

Valmentajamme ovat päteviä ja lisensioituja, he auttavat sinua pääsemään tavoitteisiisi. Jos olet epävarma liikkeestä tai siitä, miten se tehdään turvallisesti, autamme sinua  varmistamaan, että harjoittelu on mahdollisimman turvallista ja tehokasta.

Tule kokeilemaan, ensimmäinen kerta on maksuton.

VARAA AIKASI TÄÄLTÄ!


ONKO INTENSITEETTI
VAARALLISTA? 

Myös me olemme kuulleet tuon kysymyksen ja juuri tästä syystä valmentajamme Amy, pysytteli pitkään kaukana CrossFitistä. Niinhän se on, että kaikki mitä teet on vaarallista, jos teet sen väärin ja huolimattomasti koskien lasten kasvatusta, autolla ajoa ja  nostamalla jotain korkealta hyllyltä.  

Meidän lupauksemme sinulle on huolehtia ja opastaa sinua eri liikkeissä ja toiminnoissa. Jos olet epävarma tai haluat enemmän opastusta jonkin liikkeen kanssa, me autamme sinua. Valmentajat ovat paikalla jokaisen istunnon aikana! Me kannustamme sinua niin paljon kuin pystymme, mutta sinä olet pomo ja määrät kuinka etenemme.


MITÄ VOIN ODOTTAA
tunnILTA?

Tunti (tai Workout of the Day - WOD) sisältää lämmittelyn, harjoittelun, ja MetConin (aineenvaihduntaa kiihdyttävä treeni). Lämmittelyllä saadaan kehosi valmiksi ja valmistautumaan tulevaan treeniin. Harjoitus voi olla mikä tahansa tekniikasta uusiin liikkeisiin. MetCon (tai Metabolic Conditioning) on harjoituksen osa, jossa sinua kannustetaan tekemään parhaasi ja vielä vähän enemmän. Muuntelu on yksi CrossFit-ohjelman suosituimmista tekijöistä, minkä vuoksi MetCon on monipuolinen ja useimmiten ainutlaatuinen harjoittelumuoto. Loppuverryttely auttaa elimistöäsi palautumaan optimaalisesti kaiken treenaamisen jälkeen.

 


Hieno kysymys! Tässä lista:

  •  WOD: (Workout of the Day) Päivän treeni. Yksinkertaisesti treeni, joka tehdään  CrossFit, CrossFit  Lite, Fit50 ja Soveltava CrossFit.

  • MetCon: aineenvaihduntaa kiihdyttävä treeni AFAP: mahdollisimman nopeasti. Harjoittelu, jossa yrität tehdä tietyn harjoitteen mahdollisimman nopeasti.

  • AMRAP: mahdollisimman monta kierrosta / toistoa. Harjoitus, jossa teet niin monta kierrosta tai toistoa kuin mahdollista

  • EMOM: Joka sekunti minuutissa. Harjoitus, jossa sinun on tehtävä tietty määrä harjoitetta minuutissa. Jäljellä olevan ajan voit levätä.

  • TABATA: Nimetty kehittäjänsä professori Izumi Tabatan mukaan. Tämä on korkean intensiteetin intervalliharjoitus, jossa neljän minuutin sisällä tehdään toistot 20 sekuntia treeniä 10 sekuntia lepoa.

  • Rx: Treenin tekeminen ennalta määrätyllä tavalla. Asteikolla vaikein treenaamisen taso.  

 

 

MITÄ OVAT Wod, MetCon JA KAIKKI MUU?